5 Eylül 2012 Çarşamba

Oktay Usta Hünkar Çorbası

Pratik Resimli Yemek Tarifleri,Oktay Usta yemek tarifleri püf noktaları
Hünkar Çorbası
Hünkar Çorbası

MALZEMELER:


  • 2 tavuk incik
  • 1 patlıcan
  • 2 çorba k. un
  • 1 su b. yoğurt
  • tavuk suyu
  • tuz

ÜZERİ İÇİN:

  • tereyağı

HAZIRLANIŞI:

Tavuğu haşlıyoruz ve etini didikliyoruz. Patlıcanı közlüyoruz ve soyuyoruz. Yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Soğuk su dökerek çırpıyoruz ve kıvamını açıyoruz. Tavuk suyunu da azar azar yoğurda katıyoruz, karıştırıyoruz. Tencereye alıyoruz. Az sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz.

Didilmiş tavuğu ilave ediyoruz. Tuzunu da atıyoruz. Közlenmiş patlıcanı da doğruyoruz. Pişen çorbaya patlıcanı ilave edip ocaktan alıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder