5 Eylül 2012 Çarşamba

Oktay Usta İrmik Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Oktay Usta yemek tarifleri püf noktaları
İrmik Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
MALZEMELER:


  • yarım ekmek kadayıfı
  • 1 lt. su
  • 1 kg toz şeker
  • yarım limon

KAYMAĞI İÇİN:

  • 2 su b. süt
  • 2 çorba k. irmik
  • 2 çorba k. toz şeker
  • 1 pk. vanilya
  • yeşil fıstık



HAZIRLANIŞI:

Şekerin az bir kısmını tencereye döküyoruz. Yarım limonu bir çatala geçiriyoruz ve şekerin üzerinde gezdirerek karamel haline getiriyoruz. Üzerine dikkatli bir şekilde suyu döküyoruz. Karıştırıyoruz ve kalan şekeri de döküyoruz. Sütü ayrı bir tencereye döküyoruz.

İrmiği, şekeri ve vanilyayı da ilave edip çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Ekmek kadayını geniş bir tepsiye koyuyoruz. Suyla ıslatıyoruz ve ekmeği kırmamaya özen göstererek suyunu sıkıyoruz. Üzerine karamelli şerbetini döküyoruz. Tepsiyi ocağa alıyoruz ve bir yandan kısık ateşte pişiriyoruz.

Kadayıfın birkaç yerine kürdan batırıyoruz ki şerbeti güzel çeksin. Kepçeyle ara ara kenardaki şerbetini alıp üzerine döküyoruz. Ekmek kadayıfı pişince altını kapatıyoruz ve kaymağı üzerine döküyoruz. Yeşil fıstıkla süslüyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder